Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Zwezerik

Zwezerik is een van het kalf afkomstig orgaan, dat ook wel de thymus genoemd wordt. Zwezerik wordt als delicatesse beschouwd, het is één van de fijnste stukjes orgaanvlees. Zwezerik bevat veel eiwitten, fosfor en zink. Het is een van de weinige dierlijke voedingsmiddelen die vitamine C bevat.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 5,39

100 gram €5.39

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Land van herkomst Nederland
Oorsprong Borst
Bereiden

Bereidingswijze voor in de koekenpan

  • Haal de zwezerik 1 uur voordat het vlees de pan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Blancheer de zwezerik kort in kokend water of bouillon.
  • Laat de zwezerik afkoelen en snijdt vervolgens in plakken.
  • Verhit olijfolie in een pan.
  • Bak de zwezerik ten slotte in circa 3 minuten goudbruin.
Bewaren
  • Rauw kalfsvlees bederft snel. Rauw kalfsvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid kalfsvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Kalfsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het kalfsvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het kalfsvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren kalfsvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het kalfsvlees blijft sappig.
  • Kalfsvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken kalfsvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken kalfsvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Kalfsvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Recept: Voorgerecht van zwezerik met verse spinazie


Ingrediënten

  • 250 gr zwezerik (2 pers.)
  • 500 gr bloem
  • 300 gr verse spinazie
  • 2 takjes verse tijm
  • 50 gr roomboter
  • Grof gemalen peper
  • Zout

  • Bereidingswijze

    • Haal de zwezerik 1 uur voordat het vlees de pan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
    • Blancheer de zwezerik met de spinazie kort in kokend water of bouillon.
    • Laat de zwezerik afkoelen en snijdt vervolgens in plakken.
    • Haal de zwezerik door de bloem.
    • Klop het overtollige bloem van de zwezerik.
    • Verhit olijfolie in een pan.
    • Bak de zwezerik in circa 3 minuten goudbruin.
    • Voeg vervolgens de boter en tijm toe aan de pan en zet het vuur zacht.
    • Schep de gesmolten boter een paar keer over de zwerik. Dit zorgt ervoor dat de zwerik goed de sappen kan opnemen.
    • Circa 2 minuten nadat de boter is gesmolten is de zwerik klaar om geserveerd te worden.
    • Plaats de zwerik samen met de spinazie op een klein bord. Voeg na smaak peper en zout toe en serveer als voorgerecht.

    Meer recepten met Zwezerik

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: