Kerst: bestel voor donderdag 21 dec - thuisbezorgd t/m vrijdag 22 dec

Afhalen t/m zondag 24 december

Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Wildzwijn biefstuk

Het vlees van het wildzwijn is steviger en heeft een fijnere structuur dan varkensvlees. Het wildzwijn heeft een gevarieerd dieet van onder andere; gras, eikels, noten, kruiden, paddenstoelen, en wortels van allerlei planten. Hierdoor krijgt de wildzwijn een uitgesproken wildsmaak.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 5,99

100 gram €5.99

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Land van herkomst Nederland
Bereiden

Bereidingswijze voor in de grillpan

  • Haal de biefstuk 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Smeer de biefstuk aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.

Bereidingswijze voor op de barbecue

  • Haal de biefstuk 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de biefstuk regelmatig om.
  • Bedruppel de biefstuk met een beetje verse citroensap.
  • Dek de biefstuk af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten op een bord. Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees gaan.

  • Veel mensen vinden het lastig om biefstuk goed te bereiden op de barbecue, maar op deze manier wordt biefstuk bereiden een fluitje van een cent.
Bewaren
  • Rauw wildzwijnvlees bederft snel. Rauw wildzwijnvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid wildzwijnvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Wildzwijnvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het wildzwijnvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het wildzwijnvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren wildzwijnvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het wildzwijnvlees blijft sappig.
  • Wildzwijnvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken wildzwijnvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken wildzwijnvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Wildzwijnvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Recept: Wildzwijn Chili Colorado

Chili Colorado is een rode chilisaus gekruid met kaneel, oregano en ietwat verdund met runderbouillon. Er zijn vele variaties mogelijk, dus gebruik dit recept als basis. Serveer in wraps of taco’s met Parmezaanse kaas.


Ingrediënten

  • 1 kg Wildzwijn biefstuk in grove blokjes gesneden
  • 10 Rode pepers, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
  • 4 uien, grof gesneden
  • 5 Tenen knoflook, fijngeperst
  • 250 ml Runderbouillon
  • 3 Tomaten in blokjes gesneden
  • 2 tl Kaneel
  • 1 el Oregano
  • Olijfolie
  • Grof zeezout

Bereidingswijze

  • Haal de wildzwijn 1 uur voordat het vlees de braadpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Doe de rode pepers in een pan en vul met kokend water.
  • Laat 30 minuten staan.
  • Doe de rode pepers vervolgens met een beetje water in een blender en pureer tot een saus. Zorg ongeveer voor een dikte als ketchup. Te dik? Voeg extra water toe.
  • Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Braad de blokjes wildzwijn goudbruin en haal vervolgens weer uit de braadpan.
  • Voeg de uien en knoflook toe aan de braadpan.
  • Voeg na circa 2 minuten het vlees en overige ingrediënten toe aan de braadpan.
  • Breng aan de kook op laag vuur. Blijf roeren en na circa 7 minuten is de chili klaar op geserveerd te worden.

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: