Kerst: bestel voor donderdag 21 dec - thuisbezorgd t/m vrijdag 22 dec

Afhalen t/m zondag 24 december

Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Eend wild

De wilde eend is in Nederland één van de meest voorkomende eenden. Het vlees is roodbruin gekleurd, smaakt kruidig en bevat minder vet dan zijn tamme soortgenoot.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 14,95

Per stuk €14.95

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Land van herkomst Nederland
Bereiden

Voorbereiden

  • De eend zowel aan binnen- als buitenkant inwrijven met olijfolie en een mengsel van versgemalen zout en peper.
  • De eend op kamertemperatuur laten komen.
  • Halve citroen erboven uitknijpen en beide citroenhelften (eventueel met knoflook en kruidentakjes) in buikholte van de eend stoppen.

Bereiden

  • De oven in: Oven en braadslede op 225 °C voorverwarmen.
  • Scheut olie in hete braadslede gieten.
  • De eend op zijn borstzijde erin leggen en braadslede in midden van oven zetten.
  • Oventemperatuur terugschakelen naar 175 °C. De eend na 20 min. omdraaien, zodat ook vel van borst bruin en knapperig wordt.
  • De eend nog 30-40 min. roosteren. Af en toe met braadvet bedruipen om uitdroging te voorkomen. Kerntemperatuurmeter gebruiken in dikste deel van de eend (bij dijbeen) steken om gaarheid te controleren. Als er roze vocht vrijkomt, de eend terugzetten in oven.
  • Na 10 min. opnieuw testen: pas bij helder sap is de eend geheel gaar.

De oven uit

  • De eend in aluminiumfolie verpakken en 10 min. laten rusten, zodat sappen zich weer goed in vlees verspreiden.
  • Overtollig vet uit braadslede scheppen en flinke scheut wijn of bouillon erin schenken.
  • Braadslede op matig vuur zetten en jus zachtjes laten inkoken. Met houten lepel aanbaksels goed losroeren.
  • Jus op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
Bewaren
  • Rauw eendenvlees kan maximaal 4 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid eendenvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Eendenvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het eendenvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het eendenvlees langer dan 4 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren eendenvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het eendenvlees blijft sappig.
  • Eendenvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken eendenvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken eendenvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Eendenvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: