Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Varkenswangen

Varkenswangen zijn mooie ronde stukken blozend vlees. Voor velen nog onbekend, maar ze zijn zeer de moeite waard om eens uit te proberen. Het zal wellicht niet bij die ene keer blijven, want de varkenswangen zijn vol van smaak en hebben een botermalse bite.

Varkenswangen hebben veel arbeid verricht en krijgen hierdoor een meer intensere smaak dan vele andere delen zoals de filet, een gedeelte van het varken wat nauwelijks heeft bewogen.

Varkenswangen bereidt je als stoofvlees, hetzelfde als sucadelappen. Het vlees is ook zeer geschikt om “low & slow” te garen in de slowcooker.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 1,89

100 gram €1.89

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Ras Heyde Hoeve Duroc
Land van herkomst Nederland
Bereiden

Recept: Eenvoudige stoofpot met varkenswangen

Varkenswangen hebben normaliter een lange bereidingstijd, maar deze bereidingswijze is zeer eenvoudig en oh zo lekker.

Ingrediënten

  • 750 gr varkenswangen
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • 500 gram champignons in vieren gesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kruidnagels
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 350 ml rode wijn
  • 3 plakjes ontbijtkoek

Bereidingswijze

  • Haal de varkenswangen 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Smeer de varkenswangen rondom in met een beetje olijfolie.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Leg de varkenswangen in een ovenschaal.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de champignons goudbruin.
  • Voeg de ui, laurier en kruidnagel toe en bak kort mee.
  • Blus af met de azijn en de wijn.
  • Voeg de plakjes ontbijtkoek toe en breng de saus aan de kook.
  • Schenk de saus over het vlees, dek af met aluminiumfolie en gaar het vlees in circa 1,5 uur in de oven.
Bewaren
  • Rauw varkensvlees bederft snel. Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid varkensvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Varkensvlees kan tot 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het varkensvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het varkensvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren varkensvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het varkensvlees blijft sappig.
  • Varkensvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken varkensvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken varkensvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Varkensvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: