Zomerse tortilla's gevuld met Gildehoen kipdij in een frisse marinade.


    Ingrediënten

  • 700 gr kipdij
  • 4 tortilla's
  • IJsbergsla, fijngesneden
  • Tomaten, gesneden
  • Chilibonen
  • Zure room
  • Sriracha saus

  • Voor de marinade

  • 40 ml sinaasappelsap
  • 30 ml appelcider
  • 20 ml limoensap
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Combineer alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom.
  • Plaats de kipdijen in de marinade en laat de marinade een nacht intrekken in de koelkast.
  • Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de BBQ tot 170℃ graden.
  • Grill de kipdijen voor circa 5 minuten per kant.
  • Verspreid de kip in de lengte van de tortilla en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe.
  • Ten slotte wrap it up!