Een malse rosbief rollade gerold in mager, gerookt en gezouten spek. Hierdoor krijgt de rosbief een unieke smaak en een flinterdun krokant laagje. Ernaast een stevige, maar vooral gezonde salade boordevol verse groenten en een scheutje frisse limoensap.


Ingrediënten

  • 800 gr zigeuner braadstuk
  • olijfolie
  • 1 kilo spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 1 tl suiker
  • 50 gr pistachenoten, gepeld
  • 1 el limoensap
  • 1 avocado, geschild en in blokjes gesneden
  • grof zeezout
  • vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Haal het braadstuk 60 minuten voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor op 160 ℃ graden.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Smeer de rollade aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens de rollade in een braadslede leggen en 25 minuten in een voorverwarmde oven zetten op 160 ℃.
  • Bereid ondertussen de salade.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan.
  • Voeg de spruitjes en rode ui toe aan de pan. Bak gedurende 3-4 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de suiker, limoensap en pistachenoten toe en bak nogmaals 2 minuten. Haal vervolgens van het vuur.
  • Voeg als laatste de blokjes avocado toe en de salade is klaar om geserveerd te worden naast de zigeuner braadstuk.