Vandaag delen wij onze zelfgemaakte barbecuesaus. Zoet, rokerig en heerlijk smaakvol! Heel erg simpel om te maken en ook nog eens glutenvrij. Smaakt goed bij kippenvleugeltjes en spiesjes.


Ingrediënten

  • 450 ml tomatensaus
  • 100 ml appelciderazijn
  • 75 ml honing
  • 25 ml tomatenpuree
  • 3 tl worcestersaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl zout
  • Optioneel: cayennepeper om het wat pittiger te maken

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten in een sauspan met een garde.
  • Verhit op middelhoog vuur voor circa 20 minuten tot de saus wat ingedikt is.
  • Eén week te gebruiken, mits je het geseald in de koelkast bewaard.