Ondanks alle verschillende toppings die je naar je eigen smaak kan toevoegen, staat rauw rundvlees bij dit gerecht centraal. Gebruik hiervoor het meest malse rundvlees; ossenhaas. De ossenhaas komt uit het lende-deel van het rund. Dit gedeelte heeft een fijne structuur en het vetgehalte is nihil, hierdoor is ossenhaas het meest malse stukje vlees van het Belgisch wit-blauwe rund. Gebruik een zeer scherp mes voor dit gerecht. Dit zorgt voor het meest fijne resultaat.


Ingrediënten

  • 200 gr ossenhaas p.p.
  • 50 gr kappertjes
  • Olijfolie
  • 1 eidooier
  • 8 takjes bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 el worcestersaus
  • 3 el rode wijnazijn
  • Vers gemalen peper
  • Grof zeezout

Bereidingswijze

  • Leg de ossenhaas voor 40 minuten in de vriezer. Dit maakt het snijden gemakkelijker.
  • Snijdt de ossenhaas in plakken van een centimeter dik met behulp van een zeer scherp mes.
  • Snijdt de plakken vervolgens in vierkantjes. Herhaal dit tot de ossenhaas fijn genoeg is. Ga snel te werk, want het vlees mag niet opwarmen. Zet vervolgens de tartaar in de koelkast.
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de kappertjes in circa 2 minuten rondom bruin. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  • Klop 2 el olijfolie samen met de eidooier, peterselie, sjalotten, worcestersaus en rode wijnazijn. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  • Plaats de tartaar en de kappertjes in de kom en meng voorzichtig met een spatel.
  • Serveer op vers gebakken brood of crackers samen met een goede Dijon mosterd.