Dit gerecht bevat robuuste smaken door de combinatie van de scherpte van de blauwe kaas en het zoete van de peren. De peren kunnen ook vervangen worden door appels en de blauwe kaas door geitenkaas.


Ingrediënten

  • 500 gr. varkenshaas puntjes gemarineerd
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 peren, gesneden in grove stukken
  • 1 rode ui, in 8 parten gesneden
  • 3 el witte balsamicoazijn
  • 30 gr gorgonzola, verkruimeld

Bereidingswijze

  • Haal de varkenshaaspuntjes 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor op 220°C graden.
  • Verhit de olie in een grote pan en bak de varkenshaaspuntjes in circa 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de peren en ui toe aan de pan en bak nogmaals voor circa 2 minuten.
  • Doe de varkenshaaspuntjes, peren en ui in een ovenschaal en plaats in de voorverwarmde oven voor circa 8 minuten.
  • Voeg ten slotte de ui en gorgonzola toe.