Steak fingers met rijst en verse groenten.


    Ingrediënten

  • 500 gr biefstuk, in reepjes gesneden van 2.5 cm dik.
  • 80 gr bloem
  • 100 gr paneermeel
  • Zout en peper
  • 1 tl cayenne peper
  • 2 eieren
  • 110 ml melk
  • Olijfolie

Voor de rijst

  • 185 gr rijst
  • 400 ml water

Groenten

  • 100 gr broccoli, gesneden
  • 50 gr wortels, gesneden
  • 100 gr bloemkool, gesneden
  • 100 gr erwten

Bereidingswijze

  • Haal de biefstuk 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Doe de biefstuk in een kom.
  • Voeg het bloem, cayenne peper en wat zout en peper toe.
  • Mix in een andere kom de eieren en melk.
  • Voeg het paneermeel toe in een derde kom.
  • Verhit olie in een pan.
  • Rol de biefstukreepjes in de bloem en dip vervolgens in het eimengsel en tenslotte in het paneermeel.
  • Bak de biefstukreepjes in circa 5 minuten.
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Kook alle groenten voor circa 5 minuten.