Malse spareribs van de BBQ waarvan het vlees zo van het bot valt.


    Ingrediënten

  • 2 kg spareribs
  • 150 ml ketchup
  • 80 ml ciderazijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 40 gr bruine suiker
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  • Haal de spareribs 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de BBQ tot 170℃ graden.
  • Combineer alle ingrediënten in een sauspan.
  • Verhit de pan op middelhoog vuur en laat circa 5 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg 200 ml water toe.
  • Kruid de spareribs met zout en peper.
  • Plaats de spareribs in het midden van de barbecue.
  • Grill voor circa 30 min. en draai om de 5 min.
  • Kwast de spareribs telkens in met de barbecuesaus.
  • Laat de spareribs na het grillen voor circa 10 min. rusten.