Malse short ribs van het Belgisch wit-blauwe rund met een volle smaak. De lange bereidingstijd zorgt ervoor dat het vlees eenvoudig van het bot valt.


    Ingrediënten

  • 6 short ribs
  • Olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 750 ml rode wijn
  • 1 liter runderbouillon
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Haal de short ribs 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven tot 170 ℃ graden.
  • Bestrooi de short ribs royaal met peper en zout.
  • Verhit olijfolie in een pan.
  • Grill de short ribs voor circa 15 minuten op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn.
  • Voeg de teen knoflook en de tomatenpuree toe aan de pan.
  • Voeg vervolgens de rode wijn toe en breng aan de kook.
  • Voeg na circa 15 minuten de runderbouillon toe en breng nogmaals aan de kook.
  • Doe de ribs en het vocht in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
  • Plaats ten slotte de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor circa 4 uur.
  • Tip: Zorg voor servetten binnen handbereik.