Short ribs met een zoete saus van de BBQ.


    Ingrediënten

  • 3 kg short ribs
  • 80 gr bruine suiker
  • 60 ml ciderazijn
  • 60 ml honing
  • 100 gr gepelde tomaten uit blik
  • 15 ml sriracha saus
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • Grof zeezout

Bereidingswijze

  • Haal de short ribs 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Plaats de short ribs in een diepe pan en vul de pan met water tot de short ribs helemaal onderstaan.
  • Voeg 1 tl zout toe en breng het water aan de kook.
  • Breng het vuur terug tot de laagste stand en kook voor circa 1 uur.
  • Leg de short ribs in een schaal.
  • Combineer de overige ingrediënten in een blender.
  • Kook de saus vervolgens voor circa 15 minuten op laag vuur.
  • Grill de short ribs ten slotte voor circa 12 minuten op de barbecue.
  • Kwast de short ribs voortdurend in met de saus.