Ribkarbonades met uien en champignons in een romige cajunsaus.


    Ingrediënten

  • 4 Ribkarbonades
  • Vers gemalen peper
  • Grof zeezout
  • 2 el boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 250 gr champignons, gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngeperst
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 laurierbladeren
  • 250 zure room
  • 1 el Cajun kruiden
  • 1 el Paprikapoeder

Bereidingswijze

  • Haal de ribkarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Kruid de ribkarbonades royaal met peper en zout.
  • Verhit 2 el boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de ribkarbonades in circa 10 minuten goudbruin.
  • Voeg vervolgens de ui en champignons toe.
  • Voeg na circa 5 minuten de knoflook toe.
  • Voeg de kippenbouillon en laurierbladeren toe en zet het vuur laag.
  • Doe de deksel op de pan en laat circa 30 minuten sudderen.
  • Haal de ribkarbonades uit de pan en laat ze op en bord rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de zure room, cajun kruiden en paprikapoeder toe aan de pan.
  • Verwijder de laurierbladeren na circa 3 minuten.
  • Breng de saus extra op smaak met zout en peper.
  • Serveer op z’n Hollands, met verse groenten en aardappelen.