Ribkarbonades van de BBQ met een zoete saus van blauwe bessen.


    Ingrediënten

  • 4 ribkarbonades

  • Marinade

  • 30 ml olijfolie
  • 30 ml honing
  • 10 ml ciderazijn
  • 1 tl komijn

  • Saus

  • 120 gr blauwe bessen
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 2 el suiker
  • 70 ml balsamicoazijn

Bereidingswijze

  • Combineer de ingrediënten voor de marinade in een grote kom.
  • Plaats de karbonades in de kom en dek af met folie.
  • Laat de karbonades minstens een uur marineren in de koelkast.
  • Haal de ribkarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de BBQ tot 170℃ graden.
  • 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue.
  • Vervolgens ongeveer 12 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de ribkarbonade regelmatig om.
  • Maak ten slotte de saus.
  • Combineer de blauwe bessen, knoflook en suiker in een sauspan.
  • Pureer de blauwe bessen met een vork.
  • Kook voor circa 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de balsamicoazijn toe en kook op laag vuur voor circa 15 minuten.
  • Serveer de saus samen met de karbonades.