De unieke gemarmerde structuur van het Ibérico varken zorgt voor een ongekende malsheid. Het vlees heeft een neutrale smaak en gaat daarom perfect met deze pittige saus.


    Ingrediënten

  • 2x ribkarbonade
  • Olijfolie
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 150 gr tomaten, fijngesneden
  • 60 gr tomatenpuree
  • 1 tl rode pepervlokken
  • 1 el peterselie

Bereidingswijze

  • Haal de ribkarbonade 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit 15 ml olijfolie in een sauspan.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de tomaten toe en kook circa 4 minuten op laag vuur.
  • Voeg de tomatenpuree, rode pepervlokken en peterselie toe.
  • Kook voor circa 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de ribkarbonades circa 1 minuut boven heet vuur in het midden van de barbecue.
  • Vervolgens ongeveer 12 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de ribkarbonades regelmatig om.