Orecchiete met een licht pittige bolognesesaus.


    Ingrediënten voor 4 pers.

  • 450 gr rundergehakt
  • 600 gr orecchiete
  • 4 tenen knoflook, fijngeperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 320 gr tomaten, gesneden
  • 60 gr tomatenpuree
  • 2 gr rode pepervlokken
  • Zout en peper naar smaak
*Tip: Wanneer je verse tomaten gebruikt, pel dan eerst het vel eraf. Dit doe je door een X te maken met een mes in de onderkant van de tomaten. Laat water koken en plaatst de tomaten in het water voor circa 30 seconden. Het vel van de tomaten zal loslaten en is zo makkelijker te verwijderen. Snijd de tomaten vervolgens in 4 stukken en verwijder de zaden.

Bereidingswijze

  • Haal het rundergehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui voor circa 5 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak voor circa 1 minuut.
  • Voeg het rundergehakt, de rode pepervlokken toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg na circa 8 minuten de tomaten en tomatenpuree toe en zet het vuur terug op een laag pitje.
  • Kook de orecchiete zoals aangegeven op de verpakking.
  • Roer ten slotte na 10 minuten de peterselie en basilicum door het gerecht.
  • Serveer de bolognesesaus op de orecchiete in een diep bord.