Kipdij met een rub van mediterrane kruiden en gebraden op de BBQ.


    Ingrediënten

  • 8 kipdijen met been en vel
  • 1 el verse tijm
  • 1 tl lavendelbloem
  • 1 tl verse rozemarijn
  • 10 gr peterselie
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • Grof zeezout
  • 30 ml olijfolie

Bereidingswijze

  • Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Combineer de tijm, lavendel, rozemarijn en de peterselie in een schaal.
  • Voeg de olie en wat zout en peper toe.
  • Meng de marinade met een vork.
  • Kwast de kipdijen in met de marinade, probeer ook goed onder het vel te komen. Het is niet erg als het vel wat loslaat.
  • Kruid de kipdijen met zout en peper.
  • Op een goed verhitte barbecue ongeveer 15 minuten rondom bakken.