Een varkens rib roast van binnen en buiten gemarineerd met knoflook, salie en rozemarijn.


    Ingrediënten

  • 1500 gr. varkens rib roast
  • Grof zeezout

  • Voor de marinade

  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 10 blaadjes salie, fijngesneden
  • 2 takjes rozemarijn, fijngesneden
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  • Haal de rib-roast 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Kruid de rib roast royaal met grof zeezout.
  • Snijd de rib roast open, net onder het bot.
  • Smeer de binnenkant en buitenkant in met de marinade.
  • Bind de rib roast dicht met rolladetouw.
  • Verwarm de oven voor tot 220 °C graden.
  • Leg de rib roast in een braadslede met het been naar boven.
  • Roast gedurende 15 minuten in de oven.
  • Haal de rib roast uit de oven.
  • Zet de oven terug tot 80 °C graden.
  • Plaats een ovenvaste vleesthermometer in het gebraad.
  • Wanneer de 80 °C graden bereikt, zet de rib roast weer in de oven en laat doorgaren tot een kerntemperatuur van 56 °C graden.
  • Trancheer de rib roast tussen de beentjes door.