De schouder is één van de meest interessante stukken van het lam, omdat het een veelzijdig stukje lamsvlees is. Een Hollandse lamsschouder bevat veel zacht en smeuïg vlees, wat het beste tot z’n recht komt wanneer het wordt bereid in de slowcooker. De lamsschouder behoudt door het “low & slow” garen ook al zijn smaakvolle vleessappen.


Ingrediënten

  • 1 lamsschouder
  • 50 gr verse munt, fijngesneden
  • 50 gr verse rozemarijn, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 5 el olijfolie
  • 300 ml rode wijn

Bereidingswijze

  • Meng de wijn, munt, rozemarijn, knoflook en olie in een kom.
  • Plaats de lamsschouder in een ovenschaal en giet de marinade eroverheen.
  • Dek af en laat minimaal 3 uur staan in de koelkast. Het beste is een hele nacht.
  • Haal de lamsschouder 1 uur voordat het vlees de slowcooker in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit olie in een pan en bak de schouder op middelhoog vuur goudbruin in circa 3 minuten.
  • Plaats vervolgens in de slowcooker.
  • Kook “low & slow” voor circa 8 uur.