Foto door janeyandd / CC BY

Met Pasen is dit recept echt een aanrader. De overheerlijke lamsschouder wordt eerst geroosterd en gaart nadien op een lage temperatuur verder. De bereiding vraagt weinig werk maar toch veel tijd, want zo’n ferm stuk lam spendeert ruim 3 uur in de oven om botermals te worden.


Ingrediënten

  • 2 kg lamsschouder
  • 5 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
  • Verse rozemarijn
  • Olijfolie
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper
  • Het sap van een halve citroen

Bereidingswijze

  • Haal de lamsschouder 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor tot 200 ℃ graden.
  • Snijd inkepingen in de lamsschouder en vul met een halve teen knoflook en een takje verse rozemarijn.
  • Bedek de braadslede met aluminiumfolie en leg vervolgens de lamsschouder erin.
  • Besprenkel met olijfolie en het citroensap van een halve citroen.
  • Kruid royaal met grof zeezout en vers gemalen peper.
  • Bedek de braadslede met aluminiumfolie.
  • Zet de braadslede in het midden van de oven.
  • Verlaag de temperatuur meteen tot 170 ℃ graden.
  • Rooster de lamsschouder in ca. 3,5 – 4 uur gaar, tot je het vlees met een vork uit elkaar kunt trekken.
  • Haal de braadslede uit de oven.
  • Leg de lamsschouder op een plank, pak hem in met aluminiumfolie en dek af met een theedoek.
  • Laat het vlees circa. 10 – 15 minuten rusten voor je het aansnijdt en serveert.
  • Serveer met verse groenten naar keuze.