Lamsschouder op Griekse wijze. Grill de lamsschouder "low & slow" op de barbecue voor het meest malse resultaat.


    Ingrediënten

  • 1.500 gr lamsschouder
  • 5 tenen knoflook, fijngeperst
  • 4 laurierblaadjes
  • Het sap van 2 citroenen
  • 2 tl tijm
  • 2 tl oregano
  • 50 ml olijfolie
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Haal de lamsschouder 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de barbecue tot 170ºC graden.
  • Combineer de knoflook, tijm, oregano, citroensap, olijfolie en zout in een vijzel en meng.
  • Kwast de lamsschouder in met de marinade.
  • Plaats de lamsschouder op de barbecue, niet boven de kolen. Zorg voor indirect grillen.
  • Na circa 2 uur is de lamsschouder gaar.
  • Zorg voor een kerntemperatuur tussen de 55°C en 57°C graden.
  • Transfereer ten slotte de lamsschouder op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat de lamsschouder circa 15 minuten rusten. Zo kunnen de vleessappen goed in de lamsschouder trekken.
  • Serveer met gebakken aardappelen, een frisse salade en ook de Griekse tzatziki saus mag natuurlijk niet ontbreken.