Nieuw-Zeelandse lamsrack met een frisse druivensaus.


    Ingrediënten

  • Lamsrack
  • 150 gr rode druiven (pitloos)
  • 150 ml kippenbouillion
  • 150 ml port
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm

Bereidingswijze

  • Haal de lamsrack 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de ingrediënten voor de saus in een sauspan en kook op laag vuur voor circa 20 minuten.
  • Blend de saus ten slotte in een blender en serveer koud.
  • Leg de racks eerst met de vleeszijde boven het vuur om dicht te schroeien. De botjes steken over de rand om verbranden te
  • voorkomen.
  • Draai de racks na een minuut of 4. Ze moeten makkelijk van het rooster loskomen anders ben je te vroeg. De botjes steken weer over de rand.
  • Na 4 minuten, draai de racks nogmaals en doe de deksel op de barbecue. Zorg er weer voor dat de botjes over de rand steken.
  • Na 5 minuten draai je de racks om. Sluit de barbecue met de botjes over de rand. Na nog eens 5 minuten zijn de racks klaar.
  • Laat de racks voor het aansnijden nog een minuut of 5 nagaren onder wat aluminiumfolie.