De Nieuw-Zeelandse racks zijn iets meer gemarmerd en zijn wat zachter van smaak. Door de malsheid van het Nieuw-Zeelandse vlees kan het na bereiding zeer gemakkelijk tussen de botten worden getrancheerd. Gaat heerlijk samen met een zelfgemaakte pesto verde.


Ingrediënten

  • 1 Nieuw-Zeelandse lamsrack
  • 50 gr pijnboompitten
  • 20 gr verse basilicum
  • 50 gr Parmazaanse kaas
  • 150 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Bereidingswijze

  • Haal de racks 1 uur voordat ze de barbecue op gaan uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Leg de racks eerst met de vleeszijde boven het vuur om dicht te schroeien. De botjes steken over de rand om verbranden te voorkomen.
  • Draai de racks na een minuut of 4. Ze moeten makkelijk van het rooster loskomen anders ben je te vroeg. De botjes steken weer over de rand.
  • Na 4 minuten, draai de racks nogmaals en doe de deksel op de barbecue. Zorg er weer voor dat de botjes over de rand steken.
  • Na 5 minuten draai je de racks om. Sluit de barbecue met de botjes over de rand. Na nog eens 5 minuten zijn de racks klaar.
  • Maak ondertussen de pesto verde met behulp van een vijzel.
  • Haal de lamsrack van de barbecue en smeer in met de pesto verde.
  • Laat ten slotte de racks voor het aansnijden nog een minuut of 5 nagaren onder aluminiumfolie.