De knapperige-, zoete en hartige broodkruimelkorst is een heerlijk contrast met het zachte lamsvlees.


    Ingrediënten

  • Lamshaas (1 p.p.)
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 2 el verse rozemarijn
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 el verse munt, fijngesneden
  • 1 el peterselie, fijngesneden
  • 125 gr paneermeel
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 el honing
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Haal de lamshaasjes 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor tot 160°C graden.
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook en rozemarijn toe.
  • Voeg na 1 minuut de bosuitjes toe.
  • Kruid royaal met zout en peper.
  • Voeg na 1 minuut de peterselie en munt toe.
  • Haal na 30 seconden van het vuur en giet de marinade in een kom.

  • Kruid de lamshaasjes royaal met zout en peper.
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan op hoog vuur.
  • Bak de lamshaasjes aan totdat ze goudbruin zijn.
  • Haal de pan van het vuur en laat de lamshaasjes afkoelen op een bord.

  • Roer het paneermeel, mosterd en honing door de kom met de marinade.
  • Marineer de lamshaasjes royaal met het mengsel.
  • Doe de lamshaasjes ten slotte nog voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer met geroosterde aardappelen en asperges.