Lamsbout van de BBQ. Zonder twijfel het meest smeuïge gebraad dat er bestaat.


    Ingrediënten

  • 1.500 gr Lamsbout met been
  • 60 ml olijfolie
  • 8 tenen knoflook, gesneden
  • 2 el rozemarijn, gesneden
  • Grof zeezout

Bereidingswijze

  • Haal de lamsbout 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de barbecue voor tot 160 ºC graden.
  • Meng de olijfolie knoflook en rozemarijn in een kom.
  • Marineer de lamsbout met een kwast.
  • Kruid royaal met grof zeezout.
  • Grill de lamsbout medium-rare voor circa 1 uur.
  • Zorg voor een kerntemperatuur van 58 ºC graden.
  • Laat de lamsbout voor het aansnijden rusten onder aluminiumfolie voor circa 5 minuten.