Avjar is een spread van aubergine en paprika en word veel gebruikt in de Turkse keuken. Het is eigenlijk een soort van tapenade wat ook lekker is op brood.


    Ingrediënten

  • 4 lams merquez worsten

  • Voor de avjar

  • 3 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 1 tl aubergine
  • 1 hele knoflook
  • Olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze

  • Verhit de barbecue tot 170ºC graden.
  • Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
  • Halveer ook de aubergine en kruid met zout.
  • Wikkel de knoflook in aluminiumfolie en plaats tussen de warme kolen.
  • Kook deze voor circa 30 minuten.
  • Plaats de groenten op de barbecue en kwast deze in met wat olijfolie.
  • Grill totdat de groenten mals zijn. Ze mogen ietwat aangebrand zijn.
  • Laat de groenten afkoelen.
  • Grill de merquez worsten voor circa. 10 minuten op de barbecue.
  • Pel de paprika's en de aubergine.
  • Halveer de knoflook en pers de geroosterde knoflook eruit.
  • Doe de paprika's, aubergine en knoflook in een blender.
  • Voeg ook wat olijfolie toe.
  • De avjar mag nog wat stukjes bevatten.
  • Serveer de avjar met de merquez worsten.