Het vlees van de kwartel heeft een zachte smaak en gaat heerlijk gepaard met deze Indische garam masala saus.


Ingrediënten

  • 4 kwartels (1 p.p.)
  • 1 el garam masala
  • 1 el knoflookpoeder
  • 250 ml kippenbouillon
  • 3 el bloem
  • 1 el aardbeienjam
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Haal de kwartels 1 uur voordat de kwartels de pan in gaan uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg 2 el olijfolie toe.
  • Bak de kwartels in circa 2.5 minuten goudbruin.
  • Haal de kwartels vervolgens uit de pan.
  • Voeg de 250 ml kippenbouillon toe en zet de pan op laag vuur.
  • Voeg vervolgens de garam masala, knoflookpoeder, bloem en aardbeienjam toe.
  • Voeg na smaak nog eventueel peper en zout toe.
  • Meng de ingrediënten met een garde door de pan.
  • Leg de kwartels terug in de pan waneer de saus kookt.
  • Na circa 40 minuten zijn de kwartels gaar. Dit kun je controleren door voorzichtig met twee vorkjes het vlees van de kwartels te trekken. Wanneer dit gemakkelijk gaat zijn de kwartels gaar.
Foto door Stewart Butterfield / CC BY