Konijn heeft een stevige structuur en heeft een sterke smaak. Erg smaakvol met deze romige saus van vers gebrande amandelen.


Ingrediënten

  • Konijnenbout (1 p.p.)
  • Olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 5 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 el bloem
  • 240 ml tomatensaus
  • 220 ml rode wijn
  • 440 ml water
  • 150 gram amandelen, fijngemalen in een vijzel
  • 2 takjes verse tijm
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Haal de konijnenbouten 1 uur voordat het vlees de pan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Zorg dat de pan goed heet is en voeg vervolgens de olijfolie toe.
  • Bak de konijnenbouten circa 3 tot 5 minuten goudbruin, haal ze vervolgens uit de pan en voeg na smaak peper en zout toe.
  • Voeg de uien toe aan de pan en bak circa 3 minuten, voeg vervolgens de knoflook toe en bak nogmaals 1 minuut.
  • Bestrooi de uien en knoflook met de bloem, voeg vervolgens de wijn, tomatensaus, water, tijm en amandelen toe en kook 2 minuten op zacht vuur.
  • Plaats de konijnenbouten in de saus en kook ten slotte circa 45 minuten op laag vuur. Voeg extra water toe wanneer de saus te dik is.

Geschreven door

Slager Martijn