Kippenbouten met verse groenten uit de oven.


    Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 1 groene peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 1 gele peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 1 wortel, gesneden
  • 1 ui, gesneden in ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 100 gr. erwten
  • 20 gr. selderij, gesneden
  • 150 gr. aardappelen, gesneden
  • 40 gr. boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 100 ml kippenbouillon
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Haal de kippenbouten 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor tot 200 ℃ graden.
  • Smelt de boter en giet de helft vervolgens in een kom.
  • Voeg de paprikapoeder en tijm toe.
  • Borstel hiermee de kippenbouten in.
  • Leg de groenten in een ovenschaal en giet de andere helft boter eroverheen.
  • Giet de kippenbouillon erbij en leg de kippenbouten bovenop de groenten.
  • Dek af met aluminiumfolie en plaats voor 25 minuten in de oven.
  • Haal het aluminiumfolie van de ovenschaal af en plaats ten slotte nogmaals voor circa 15 min. in de oven tot de kippenbouten goudbruin zijn.