Kipfilet met pesto.


    Ingrediënten

  • 4 Gildehoen kipfilets
  • 10 ml olijfolie
  • 7 gr paprikapoeder
  • 30 ml limoensap

  • Voor de pesto

  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 5 gr gember, fijngesneden
  • 20 gr peterselie, fijngesneden
  • 40 ml olijfolie
  • 15 ml limoensap
  • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 15 gr koriander, fijngesneden
  • 100 gr cashewnoten
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Haal de Gildehoen kipfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Doe de knoflook, gember, peterselie, olijfolie, limoensap, chilipeper, koriander, cashewnoten, zout en peper in een blender en blend alle ingrediënten voor de pesto.
  • Doe de pesto in een kom en plaats in de koelkast.
  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Kruid de kipfilets met paprika, zout en peper.
  • Bak de kipfilets in 12 minuten goudbruin op middelhoog vuur.
  • Voeg vervolgens de limoensap toe en laat circa 15 minuten sudderen op laag vuur.
  • Serveer de kipfilets gesneden met de pesto eroverheen.