Gildehoen kipdijfilet omwikkeld met onze huisgemaakte gedroogde rauwe ham en een frisse pruimensaus.


    Ingrediënten

  • 800 gr kipdijfilet
  • 200 gr gedroogde huisgemaakte rauwe ham
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Voor de pruimensaus

  • 300 gr pruimen
  • 1 steranijs
  • 3 el bruine suiker

Bereidingswijze

  • Haal de kipdijfilet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Haal de pitten uit de pruimen, en bestrooi ze met 1 el bruine suiker.
  • Grill ze voor circa 2 minuten per kant, tot ze zacht zijn.
  • Doe de pruimen in een kom, bestrooi ze met 2 el bruine suiker en prak ze met een vork fijn.
  • Voeg de steranijs toe en een beetje water om er een saus van te maken.
  • Omwikkel de kipdijfilets met de gedroogde rauwe ham en gebruik hiervoor een tandenstoker om de ham op z'n plaats te houden.
  • Grill de kipdijfilets voor circa 12 minuten op de barbecue. Doe dit indirect, dus niet boven de kolen.
  • Serveer met de pruimensaus.