Smaakvolle zachte kalkoenoester gemarineerd in witte wijnmarinade.


    Ingrediënten

  • 800 gr kalkoenoester
  • 150 gr paneermeel
  • Olijfolie

Voor de marinade

  • 100 ml witte wijn
  • 4 el peterselie
  • 4 el munt
  • 3 el koriander
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 40 ml citroensap
  • 50 ml olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Doe de ingrediënten voor de marinade in een blender en zorg voor een dikke marinade.
  • Doe de marinade in en kom en plaats hier de kalkoenoesters in.
  • Laat een nacht in de koelkast staan zodat de marinade goed in de kalkoenoesters kan trekken.
  • Haal de kalkoenoesters 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Haal de kalkoenoesters door het paneermeel.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is en verhit 2 el olijfolie.
  • De kalkoenoesters voor circa 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 12 minuten, op laag vuur rustig laten braden.