Ibérico ribkarbonade met zuurkool en aardappelen.


    Ingrediënten

  • 4 Ibérico ribkarbonades
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper
  • 3 el olijfolie
  • 400 gr aardappelen, in grove stukken gesneden
  • 1 tl komijn
  • 200 gr zuurkool

Bereidingswijze

  • Haal de ribkarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ℃ graden.
  • Kruid de ribkarbonades royaal met zout en peper.
  • Kook de aardappelen in gezouten water voor circa 10 min.
  • Stamp de aardappelen, voeg tevens 2 eetlepels olijfolie en komijn toe.
  • Doe de aardappelen in een ovenschaal leg vervolgens de zuurkool op de aardappelen.
  • Leg de ribkarbonades op de zuurkool en bedruip met 1 el olijfolie.
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats in de oven voor circa 15 min.
  • Haal de aluminiumfolie van de ovenschaal af en bak nogmaals voor circa 8 min voor het serveren.