Het licht gerookte spek zorgt voor een krokante korst op de botermalse Gildehoen kip.


Ingrediënten

  • 1 Gildehoen kip
  • 300 gram licht gerookt spek (ontbijtspek)
  • 1 citroen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 4 uien, gehalveerd
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Haal de Gildehoen kip 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwijder het elastiekje van de Gildehoen kip.
  • Snij de citroen in 3 delen en doe vervolgens een deel in de buikholte van de kip.
  • Doe de 2 takjes verse rozemarijn ook in de buikholte van de kip.
  • Leg de kip op zijn rug en bedek met het licht gerookte spek.
  • Smeer de ovenschaal in met olijfolie.
  • Leg de Gildehoen kip op zijn rug in de ovenschaal en plaats vervolgens in de oven.
  • Leg de gehalveerde uien ernaast.
  • Na circa 100 minuten is je Gildehoen kip klaar.

  • Lees hier hoe je een hele Gildehoen kip snijdt in serveerbare stukken.