Gemarineerde kipdij met been en vel.


    Ingrediënten

  • 4 Kipdijen met been en vel
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml citroensap
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 2 takjes rozemarijn, fijngesneden
  • 20 gr boter
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Meng de olijfolie, citroensap, knoflook en rozemarijn in een schaal.
  • Plaats de kipdijen in de marinade en gebruik een kwast om de kipdijen goed in te smeren met de marinade.
  • Dek de schaal af met folie en laat ten minste 5 uur in de koelkast staan.
  • Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Kruid de kipdijen met zout en peper.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Braad de kipdijen voor circa 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de kipdijen warm met een verse salade.