Het maken van gehaktballen is simpel en dit recept is de basis voor gehaktballen. Er zijn veel meer variaties mogelijk en gehaktballen kunnen eigenlijk ten alle tijden naar eigen smaak worden bereid. Voor wie graag pittige gehaktballen wilt maken kan wat chilipoeder, cayennepeper of sambal aan het recept toevoegen. Wil je hem iets smeuïger, voeg dan kleine blokjes mozzarella toe aan je gehaktmengsel. Er zijn tal van mogelijkheden om je eigen draai te geven aan je gehaktballen. Experimenteren met het recept kan ten alle tijden. Ervaar hoe gemakkelijk het is om zelf de lekkerste gehaktballen op tafel te zetten. Slager Patrick legt het uit.


Ingrediënten voor +- 30 gehaktballetjes

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 125 ml halfvolle melk
  • 125 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • Vers gemalen peper
  • 125 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram verse peterselie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

Bereidingswijze

  • Doe de melk samen met het paneermeel in een grote kom. Het paneermeel zal de melk opnemen.
  • Meng de ei met een garde in een andere grote kom. Voeg de zout en peper toe na smaak. Voeg vervolgens de peterselie en Parmezaanse kaas toe.
  • Doe het gehakt in de kom met het eimengsel en meng door middel van je handen. Kneed het gehakt goed samen tot een geheel.
  • Voeg de fijngesneden ui, knoflook, en paneermeel toe aan het gehakt. Meng het gehakt nogmaals goed met je handen.
  • Verwarm de oven voor op 180 ℃ graden.
  • Draai vervolgens balletjes en leg ze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
  • Wanneer de oven voorverwarmd is plaats de bakplaat in de oven. Na ongeveer 25 minuten zijn de gehaktballetjes klaar om geserveerd te worden.