Filet Mignon in een marinade van balsamico en bourbon whiskey.


Ingrediënten

  • 30 ml balsamico azijn
  • 30 ml bourbon whiskey
  • 30 ml worcestersaus
  • 225 gr champignons, gesneden
  • 1 el verse tijm

Bereidingswijze

  • de balsamico azijn, whiskey en worcestersaus in een kom.
  • Leg de filet mignons in een ovenschaal en giet de helft van de marinade eroverheen.
  • Plaats de ovenschaal voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Haal de filet mignons 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Smeer de filet mignon aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Verhit in een andere pan de champignons totdat ze goudbruin worden.
  • Voeg vervolgens de rest van de marinade en de tijm toe.
  • Serveer de filet mignons op een bord en lepel de champignons eroverheen.