Een smeuïge ragout van brisket en gnocchi.


    Ingrediënten

  • 800 gr runder brisket, gesneden in reepjes van 2 cm
  • 30 ml olijfolie
  • 45 gr bloem
  • 1 ui, gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 2 wortels, gesneden
  • 2 takjes selderij, fijngesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el gesneden tijm
  • 250 ml rode wijn
  • 500 gr gepelde tomaten
  • 500 gr gnocchi

Bereidingswijze

  • Haal de brisket 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC graden.
  • Haal de reepjes brisket door de bloem.
  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Bak de reepjes brisket kort en haal vervolgens uit de pan.
  • Voeg de uien, selderij en wortels toe aan de pan en kook voor circa 10 min.
  • Voeg de tomatenpuree toe en kook nogmaals 5 minuten.
  • Voeg de overige producten toe behalve de gnocchi.
  • Doe de ragout vervolgens in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
  • Na circa 3 uur is de ragout gaar.
  • Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.