Een rollade op wijze van Spoelder: Hollandse runder biefstuk, pesto, basilicum, zongedroogde tomaatjes en parmazaanse kaas.


Ingrediënten

  • Biefstukrollade (200 gr p.p.)
  • 1 grote aardappel (iets) kruimig p.p.
  • 125 gr verse roomkaas
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 15 gr peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  • Haal de rollade 60 minuten voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

  • Verwarm de oven voor op 200 ℃ graden.
  • Leg de rollade in een braadslede en braad vervolgens 5 minuten.
  • Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en plaats ze vervolgens ook in de oven.
  • Zet de temperatuur terug tot 175 ℃ graden en braad vervolgens circa 30 minuten.*
  • Haal de braadslede met de rollade uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
  • Na circa 30 minuten nadat de rollade uit de oven is gehaald zijn de aardappelen gaar. Test dit door een met een vork in de aardappelen te prikken, geeft deze weinig tot geen weerstand, dan zijn de aardappelen gaar.
  • Meng de kaas met de crème fraîche, sjalot en peterselie.
  • Vouw het aluminiumfolie open, snijdt de aardappelen kruislings in en duw ze iets open. Schep de kruidenroom in de aardappelen of serveer apart erbij.

  • *Bereiding kan afwijken door verschil in gewicht, hoogte of dikte van het vlees. Vraag de slager voor een specifiek bereidingsadvies voor uw stukje vlees.