Biefstuk met chimichurri.


    Ingrediënten

  • 4 Biefstukken
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

  • Voor de marinade

  • 1 teen knoflook, gepeld
  • Een halve ui, gesneden
  • 75 ml olijfolie
  • 15 ml water

  • Voor de chimichurri

  • 20 gr verse peterselie
  • 115 ml olijfolie
  • 1 tl rode chilipepervlokken
  • Een halve ui, fijngesneden
  • 1 tl oregano
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  • Haal de biefstuk 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Bereid de marinade door de knoflook, ui, olijfolie en water in een blender te doen.
  • Leg de biefstukken in een schaal en giet de marinade eroverheen.
  • Plaats in de koelkast voor circa 4 uur.
  • Bereid ondertussen de chimichurri door de peterselie, olijfolie, chilivlokken, ui, oregano, rode wijnazijn, zout en peper in een blender te doen. Zorg voor een ietwat grove structuur van de chimichurri. Blend dus niet te snel en te lang.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • De biefstukken in 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Laat de biefstukken enkele minuten rusten in aluminiumfolie. Zo kunnen de sappen goed in het vlees trekken.
  • Serveer de biefstuk met de chimichurri.