Beef goulash.


    Ingrediënten

  • 800 gr runderpoulet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 1 wortel, gesneden in rondjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 2 tl paprikapoeder
  • Halve runderbouillonblokje, verkruimeld
  • 400 ml water
  • 300 gr tomaten, gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Haal de runderpoulet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Kruid de runderpoulet met grof zeezout en vers gemalen peper.
  • Verwarm de oven voor tot 170 ℃ graden.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een stoofpan.
  • Bak de korianderzaadjes voor circa 30 sec.
  • Voeg de runderpoulet toe en bak tot goudbruin op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en wortel toe en bak voor circa 5 min.
  • Voeg de knoflook, paprikapoeder, rode peper en het runderbouillonblokje toe.
  • Voeg na circa 1 min. water, tomaten, tomatenpuree, laurierblad en chilivlokken toe.
  • Doe alles in een ovenschaal, de af met aluminiumfolie en zet voor 1.5 uur in de oven.
  • Serveer met aardappelpuree, rijst of zelfs gnocchi.