Kippendijen van de barbecue met een marinade om je vingers bij af te likken!


    Ingrediënten

  • 1200 gr kippendijen
  • 60 gr ketchup
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl honing
  • 2 tl azijn
  • 2 tl tabasco
  • een mespunt gerookte paprika
  • 1 mespunt rode pepervlokken
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper
  • Lente ui, fijngesneden

Bereidingswijze

  • Meng de ketchup, olijfolie, honing, azijn, tabasco, paprika en rode pepervlokken in een grote kom.
  • Kruid de kippendijen met zout en peper.
  • Haal de kippendijen één voor één door de marinade.
  • Dek de kippendijen af en plaats minstens 30 minuten in de koelast (Een hele nacht is lekkerder, want dan trekt de marinade er beter in.).
  • Haal de kippendijen 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Grill de kippendijen voor circa 1 minuut boven de kolen.
  • Vervolgens voor circa 14 minuten indirect grillen naast de kolen.
  • Serveer met de gesneden lente ui over de kippendijen.