De zonnebrillen mogen weer uit de lades worden getrokken waar het daglicht nauwelijks komt, de spijkerbroeken mogen ingeruild worden voor korte rokjes en mag er dan eindelijk weer eens lekker buiten in de stralende zon gebarbecued worden. De slagers van Spoelder hebben 10 waardevolle tips voor het barbecuen. Nu kan er toch écht niets meer mis gaan. Oh wacht, niet jezelf vergeten in te smeren met zonnebrandcrème!

 

  • 1. Zet de barbecue op een stevige ondergrond. Nog geen barbecue? Neem een kijkje bij onze partner Barbecueshop.
  • 2. Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkom je dat vlees, dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt.
  • 3. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dit zorgt voor vocht, waardoor het vlees niet goed bruin wordt.
  • 4. Breng liever olie aan op het vlees dan dat je het braadrooster insmeert. Je voorkomt hiermee dat het vlees vastplakt aan het grillrooster.
  • 5. Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt en is die klaar voor gebruik.
  • 6. De perfecte afstand om te gaan grillen is tussen de 25 en 40 cm boven de kolen. Als je dichter op de kolen gaat grillen heb je kans dat je voedsel begint te verbranden.
  • 7. Vlees rondom aanbakken en even laten liggen voor een gelijkmatige garing.
  • 8. Gebruik een tang en géén vork om het vlees te keren, zo gaan er geen vleessappen verloren.
  • 9. Houd altijd een emmer zand bij de hand om het vuur te doven. Niet met water!
  • 10. Neem eens een kijkje bij onze vrienden van Lekker Tafelen voor de lekkerste barbecue recepten.

Nu kan er toch echt niets meer mis gaan.
Oh, wacht… niet jezelf vergeten in te smeren met zonnebrandcrème!