Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Eendenborstfilet tam

Eendenborstfilet staat bekend om de fijne delicate smaak en bevat bovendien veel ijzer en vitamines. Door de verrassende smaak wordt eend gezien als een ware delicatesse.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 3,49

100 gram €3.49

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Land van herkomst Nederland
Bereiden

Bereidingswijze voor in de pan

  • Dep de eendenborstfilet droog met keukenrol.
  • Gebruik een scherp mes om ruitjes te snijden in de vetrand. Dit zorgt ervoor dat je eendenborstfilet een heerlijke krokante korst krijgt.
  • Kruid beide kanten royaal met grof zeezout en vers gemalen peper.
  • Wat ook heel lekker is: Prak blauwe bessen met een vork in een schaal en smeer hiermee de eendenborstfilet in.
  • Leg de eendenborstfilet minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Haal de eendenborstfilet 1 uur voordat het vlees in de pan gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Leg de eendenborstfilet met de vetkant in de pan en zet vervolgens het vuur aan (middelhoog vuur).
  • Hierdoor wordt het vet langzaam warm en het overtollige vet wordt zo vloeibaar.
  • Giet na circa 5 minuten het overtollige vet af.
  • Nu ga je de eendenborstfilet bakken, waardoor het een goudbruine en krokante korst krijgt.
  • Na circa 15 minuten draai je de eendenborstfilet om en bak je hem ten slotte nog een minuut.
  • Voordat je de eendenborstfilet serveert, eerst even 10 minuten laten rusten onder aluminiumfolie.
Bewaren
  • Rauw eendenvlees kan maximaal 4 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid eendenvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Eendenvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het eendenvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het eendenvlees langer dan 4 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren eendenvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het eendenvlees blijft sappig.
  • Eendenvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken eendenvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken eendenvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Eendenvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: