Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

T-bone steak

De Rolls Royce onder de steaks. Een echte klassieker bij de Amerikaanse steak restaurants. De T-Bone steak is een groot premium stuk vlees afkomstig uit de dunne lende van het Belgisch Wit-Blauwe rund en dankt zijn naam aan het t-vormige bot. Het is de scheiding tussen twee steaksoorten: de entrecôte en de ossenhaas. Het gedeelte ossenhaas is een stuk kleiner en bevat ook minder vet dan het entrecote gedeelte. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt tijdens het bereiden. Bij de T-Bone steak is een goed glas rode wijn onmisbaar. Zorg tevens voor een goed gekarteld mes om het vlees te snijden.

Durf jij je tanden hierin te zetten?

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 4,49

100 gram €4.49

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Ras Belgisch Wit Blauwe
Land van herkomst Nederland
Oorsprong Dunne lende
Synoniemen Porterhouse Steak | Bistecca Fiorentina
Bereiden Zo’n heerlijke steak wil jij natuurlijk op de beste manier mogelijk bereiden op je barbecue. Tip van slager Martijn: “Dit doe je door hem indirect te grillen.” Sorteer hiervoor de houtskool op een helft van de barbecue en zorg dat op de andere helft van de barbecue geen kolen liggen. De warmte stijgt hierdoor omhoog en weerkaatst terug van de deksel. Zo wordt je steak langzaam en gelijkmatig aan alle kanten gaar. De rondcirculerende hitte werkt net zoals een convectie oven dus het is niet nodig je steak om te draaien.

Bereidingswijze voor op de barbecue

  • Haal de t-bone steak 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de t-bone steak regelmatig om.
  • Bedruppel de t-bone steak met een beetje verse citroensap.
  • Dek de t-bone steak af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten op een bord. Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees gaan.

Bereidingswijze voor in de grillpan

  • Haal de t-bone steak 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Smeer de t-bone steak aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Leg de t-bone steak op een bord en voeg indien gewenst voor extra smaak wat zout en peper toe. Doe dit als de t-bone steak uit de grillpan is. Dit voorkomt het aanbranden van de peper en dat geeft een bittere smaak.
  • Dek de t-bone steak af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees gaan.
  • De t-bone steak mag rosé van binnen zijn.
Bewaren
  • Rauw rundvlees bederft snel. Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid rundvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het rundvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het rundvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren rundvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het rundvlees blijft sappig.
  • Rundvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken rundvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken rundvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Rundvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Recept: T-Bone steak met robuust gesneden zoete aardappel


Ingrediënten (2 pers.)

  • 2 T-bone steaks
  • 2 grote zoete aardappelen, robuust gesneden
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de marinade

  • 1 eetlepel melasse
  • 1 eetlepel Jack Daniel’s whisky
  • 0.5 eetlepel paprikapoeder
  • 0.5 eetlepel ciderazijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • Sap van 0.5 limoen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. graden
  • Combineer alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal, voeg de steaks hieraan toe en meng ze goed met de marinade.
  • Laat de T-bone steaks circa 20 minuten rusten in de marinade.
  • Leg de robuust gesneden zoete aardappelen in een braadslede en meng met de cayennepeper en olijfolie. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Rooster ze circa 30 minuten in de oven tot ze goudbruin van kleur zijn.
  • (5 minuten voordat de aardappelen klaar zijn) Zorg dat de grillpan goed heet is en laat de steak hierin ongeveer 1 minuut op hoog vuur rondom bruin braden. Vervolgens 3 minuten op middelhoog vuur rustig laten braden.

Meer recepten met T-Bone steak

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: