Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Struisvogelbiefstuk

Het vlees van de struisvogel heeft een grove structuur en is donkerrood van kleur. De smaak van struisvogelbiefstuk is echter 'niet wild' te noemen. Het vlees is uiterst mals, zoet en vraagt een korte bereidingstijd. Struisvogelbiefstuk is mager. Het vetpercentage bedraagt gemiddeld 2% en is bovendien cholesterolarm. Tot slot is struisvogelvlees rijk aan proteïnen en ijzer.

Tip van de slager: Heerlijk gecombineerd met cranberrysaus.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 4,99

100 gram €4.99

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Land van herkomst Australië
Bereiden

Bereidingswijze voor in de grillpan

  • Haal de biefstuk 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Smeer de biefstuk aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.

Bereidingswijze voor op de barbecue

  • Haal de biefstuk 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de biefstuk regelmatig om.
  • Bedruppel de biefstuk met een beetje verse citroensap.
  • Dek de biefstuk af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten op een bord. Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees gaan.

  • Veel mensen vinden het lastig om biefstuk goed te bereiden op de barbecue, maar op deze manier wordt biefstuk bereiden een fluitje van een cent.
Bewaren
  • Rauw struisvogelvlees bederft snel. Rauw struisvogelvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid struisvogelvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Struisvogelvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het struisvogelvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het struisvogelvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren struisvogelvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het struisvogelvlees blijft sappig.
  • Struisvogelvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken struisvogelvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken struisvogelvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Struisvogelvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: