Kerst: bestel voor donderdag 21 dec - thuisbezorgd t/m vrijdag 22 dec

Afhalen t/m zondag 24 december

Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Ribkarbonade

Een ribkarbonade is een karbonade wat komt uit de voorkant van de rug van het varken. Deze is herkenbaar aan het 'handvat'. De steel, het ribbetje, waaraan je hem kunt vasthouden. Braad het vet mee in de pan, dit geeft namelijk een heerlijke smaak aan het vlees.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 1,39

100 gram €1.39

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Ras Heyde Hoeve Duroc
Land van herkomst Nederland
Oorsprong Rug
Synoniemen Pork Chops | Loin Chops
Bereiden

Bereidingswijze voor in de grillpan

  • Haal de ribkarbonade 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Smeer de ribkarbonade aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin braden op middelhoog vuur. Daarna ongeveer 12 minuten, op laag vuur rustig laten braden.

Bereidingswijze voor op de barbecue

  • Haal de ribkarbonade 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue.
  • Vervolgens ongeveer 12 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de ribkarbonade regelmatig om.
Bewaren
  • Rauw varkensvlees bederft snel. Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid varkensvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Varkensvlees kan tot 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het varkensvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het varkensvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren varkensvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het varkensvlees blijft sappig.
  • Varkensvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken varkensvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken varkensvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Varkensvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: