Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Pork Belly

Buikspek is sappig en rijk van smaak. Low en slow garen voor het meest malse resultaat.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 1,19

100 gram €1.19

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Ras Heyde Hoeve Duroc
Land van herkomst Nederland
Oorsprong Buik
Synoniemen Buikspek
Bereiden

Bereidingswijze voor in de oven

  • Haal de buikspek 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor op 140 ℃.
  • Plaatst de buikspek met de vel kant naar boven op een braadslede en giet koud water bij tot 1 cm hoogte.
  • Plaats de braadslede in de oven en braad 3 uur.
  • Verhoog de temperatuur naar 220 ℃ en braad de buikspek nogmaals 30 minuten tot het vel lekker knapperig is.
  • Haal de braadslede uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Bereidingswijze voor op de barbecue

  • Haal de buikspek 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 80 °C.
  • Plaats de kerntemperatuurmeter in het vlees.
  • Wanneer de buikspek een kerntemperatuur van 63 °C heeft bereikt, pak je de buikspek in met aluminiumfolie en laat je hem vervolgens 10 minuten rusten.
Bewaren
  • Rauw varkensvlees bederft snel. Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid varkensvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Varkensvlees kan tot 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het varkensvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het varkensvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren varkensvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het varkensvlees blijft sappig.
  • Varkensvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken varkensvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken varkensvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Varkensvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Recept: Low & Slow Pork Belly

Langzaam geroosterde varkensbuik uit de oven. Origineel om te serveren en heerlijk smaakvol. Sappig van binnen met een krokante korst.


Ingrediënten

  • 3500 gr. buikspek
  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 4 verse takjes tijm
  • 300 ml cider
  • 1 el Dijon mosterd
  • 2 el bruine suiker
  • 1 citroen, gehalveerd
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

  • Bereidingswijze

    • Haal de buikspek 1 uur voordat het vlees in de oven gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
    • Verwarm de oven voor op 200 ℃ graden.
    • Plaatst de buikspek met de vel kant naar boven op een braadslede.
    • Rub de buikspek met de olie, peper en zout.
    • Plaats de braadslede in de oven.
    • Zet na circa 30 minuten de temperatuur terug naar 160 ℃ graden.
    • Haal de braadslede na circa 1 uur uit de oven en giet het vet af.
    • Leg de knoflook, tijm en de halve citroenen naast het buikspek in de braadslede.
    • Giet de cider over het buikspek, verspreid de mosterd met een kwast over het buikspek en voeg de suiker toe. Hierdoor wordt de korst lekker zoetig.
    • Plaats vervolgens nog 2 uur in de oven.
    • Haal de buikspek uit de oven, bedek de braadslede met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten voor het aansnijden.

    Meer recepten met Pork Belly

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: