Kerst: bestel voor donderdag 21 dec - thuisbezorgd t/m vrijdag 22 dec

Afhalen t/m zondag 24 december

Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Ossenhaas

Ossenhaas is een eerste klas superieur stukje rundvlees. De ossenhaas komt uit het lende-deel van de rund. Dit gedeelte heeft een fijne structuur en het vetgehalte is nihil, hierdoor is ossenhaas het meest malse stukje vlees van het Belgisch wit-blauwe rund.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 6,89

100 gram €6.89

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Ras Belgisch Wit Blauwe
Land van herkomst Nederland
Oorsprong Dikke lende
Synoniemen Tenderloin | Tournedos | Haasbiefstuk
Bereiden

Bereidingswijze voor in de grillpan

  • Haal de ossenhaas 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Smeer de ossenhaas aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.

Bereidingswijze voor op de barbecue

  • Haal de ossenhaas 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de ossenhaas regelmatig om.
  • Bedruppel de ossenhaas met een beetje verse citroensap.
  • Dek de ossenhaas af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten op een bord. Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees gaan.

  • Veel mensen vinden het lastig om ossenhaas goed te bereiden op de barbecue, maar op deze manier wordt ossenhaas bereiden een fluitje van een cent.
Bewaren
  • Rauw rundvlees bederft snel. Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid rundvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het rundvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het rundvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren rundvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het rundvlees blijft sappig.
  • Rundvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken rundvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken rundvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Rundvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Recept: Zelf steak tartaar maken

Ondanks alle verschillende toppings die je naar je eigen smaak kan toevoegen, staat rauw rundvlees bij dit gerecht centraal. Gebruik hiervoor het meest malse rundvlees; ossenhaas. Gebruik een zeer scherp mes voor dit gerecht. Dit zorgt voor het meest fijne resultaat.


Ingrediënten

  • 200 gr ossenhaas p.p.
  • 50 gr kappertjes
  • Olijfolie
  • 1 eidooier
  • 8 takjes bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 el worcestersaus
  • 3 el rode wijnazijn
  • Vers gemalen peper
  • Grof zeezout

Bereidingswijze

  • Leg de ossenhaas voor 40 minuten in de vriezer. Dit maakt het snijden gemakkelijker.
  • Snijdt de ossenhaas in plakken van een centimeter dik met behulp van een zeer scherp mes.
  • Snijdt de plakken vervolgens in vierkantjes. Herhaal dit tot de ossenhaas fijn genoeg is. Ga snel te werk, want het vlees mag niet opwarmen. Zet vervolgens de tartaar in de koelkast.
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de kappertjes in circa 2 minuten rondom bruin. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  • Klop 2 el olijfolie samen met de eidooier, peterselie, sjalotten, worcestersaus en rode wijnazijn. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  • Plaats de tartaar en de kappertjes in de kom en meng voorzichtig met een spatel.
  • Serveer op vers gebakken brood of crackers samen met een goede Dijon mosterd.

Meer recepten met Ossenhaas

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: